Tuesday 9 December 2014

Інтернет-залежних потрібно лікувати

Вчені з Китаю прийшли до незвичайного висновку, що інтернет-залежних людей потрібно лікувати таким же чином, як і наркоманів. Цей висновок було підтверджено дослідженням, яке провели ці ж китайські вчені.


В експерименті брало участь 22 людини, вік яких становив 14-22 року. Кожен учасник експерименту повинен був відповісти на спеціальні запитання в анкеті. Коли вчені почали підбивати підсумки свого незвичайного анкетування, з'ясувалося, що у половини респондентів є справжня залежність від Інтернету (більшість, до речі, самі зізналися в цьому).

Після того, як була заповнена анкета, у кожного учасника була перевірена мозкова діяльність з допомогою апарату МРТ. Як виявилося, за бажання проводити весь свій вільний час у Всесвітній павутині відповідають ті ж процеси, активізація яких в мозку відбувається від вживання наркотиків та спиртних напоїв.Інтернет-залежність справжнісінький порок. Шляхи головного мозку, які відповідають за концентрацію уваги, руйнуються. Іншими словами, людина залежна від Інтернету перестає адекватно відповідати на безліч різних речей.

Вчені довели, що якщо людина вчасно не отримує доступ до мережі Інтернет, у нього відбувається погіршення настрою, з'являється роздратування на інших людей. Також ця людина може відчувати дуже багато різних емоцій, в тому числі і лють. Крім цього, стало відомо, що від інтернет-залежності страждає одна людина з десяти, тому, якщо у вас немає люті, коли Інтернет пропадає, тоді у вас відсутній інтернет-залежність.