Tuesday 9 December 2014

Вчені створили еліксир довголіття

Американські археологи проводили чергові розкопки в колишньому німецькому пивному саду , який знаходився в Нью-Йорку ( в районі Нижній Іст-Сайд). Раптово вчені виявили незвичайний схованку з кількома 150-літніми пляшками таємничого лікеру, серед яких був знайдений один маленький флакон, який колись служив контейнером для зілля, еліксир довголіття - так говорить етикетка на цьому незвичайному маленькому пухирці.


Експерт з організації Chrysalis Archaeological Consultants Алісса Лурья (Alyssa Loorya), яка контролювала дані розкопки, зізналася, що всім археологам відразу ж захотілося спробувати на смак дивовижну знахідку, вони насилу втримали себе. Ймовірно, незабаром вчені все ж зможуть це зробити, адже німецькі колеги вже починають роботу з приготування еліксиру у відповідності з рецептом, написаним у медичному посібнику XIX століття. Серед інгредієнтів еліксиру довголіття вказані алое, ревінь, біла куркума, іспанська шафран, а також спирт на основі зернових культур. Багато хто з компонентів, як кажуть травники, дозволяють значно поліпшити травлення у людини.

Алісса Лурья, в свою чергу вважає, що довголіття все-таки безпосередньо пов'язано зі здорової травної системою. В рамках даного дослідження таємничого еліксиру вчені не планують винайти засіб, який дозволить продовжувати життя без зусиль з боку людини, чи посприяє різкого зниження вартості послуг, що надаються кваліфікованим лікарем-гастроентерологом, однак цей засіб може стати сучасним ефективним лікарським засобом при лікуванні багатьох захворювань травного тракту в людини.